Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler

Evde yapılan gebelik testlerinin diğer bir ismi de tarama testleridir sevgili anne adayları. Gebelik sürecinde hamilelik belirtileri yaşayan anne adayları sitemiz üzerinden de belirttiğimiz üzere adetine 2 gün kala yada geçe bu tarama testlerini yaptırdıklarında sonuç alabilirler. Peki bu durumda yüzde kaç doğruluk payı var derseniz yüzde 60 ın üstünde diyebilirim. Evde yapılan gebelik testlerindeki sonucun yüzde yüze yakın olmasını istiyor iseniz mutlak suretle adetinizin üzerinden 10 gün kadar geçmesini sağlayın ve bu testi sonra uygulayın.

Sizde dış gebelik durumu var ise idrarda yapılan testlerde sonuç negatif görünecek ama sizler tüm belirtileri yaşıyor alacaksınız. Bunun nedeni ise yumurtanın rahimde olmamasından dolayı hcg düzeyinin yüksek olmamasıdır. Peki ben hangi testi yaptırmalıyım yüzde yüz güvenli olanı hangisi diye sorar iseniz;

Sizlere kandan yapılan Beta Hcg testini tavsiye ediyorum. tabiki yüzyde yüze yakın sonuç istiyorsanız yaptıracağınız tes test budur. Çok hassastır ve gebelik sürecini hemen başından itibaren bulur gösterir. Bu testlerde sonuçlarınızın 10 ve üzeri olması durumunda ikişer gün ara ile bu testi yenilemenizi ve değer artışlarını gözlemlemenizi istiyorum sizlerden.

Bu testlerin ikişer gün ara ile yenilenmesi durumundaki değer artışları 1,5-2 kat arasında olmalıdır. Örneğin birinci test 10 ise iki gün sonra yapılan test değerinin 20 sonraki iki günde 40 ve üzeri olması gerekiyor. Tabiki sağlıklı bir gebelik için bu şart.

Beta hcg testi sonuçlarını merak ediyorsanız. BETA HCG DEĞERLENDİRMESİ linkine tıklayınız.

Bir önceki yazımız olan Gebelik İçin Ne zaman Test yapmalıyım ? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Bu konumuzla İlgili aramalar:

gebelik testi doğruluğu,hamilelik testi doğruluk oranı,gebelik testlerinin doğruluk oranı,gebelik testinin doğruluk oranı,gebelik testi doğruluk oranı,hamilelik testi doğruluğu,gebelik testi,gebelık testının dogruluk payı,hamilelik,hamilelik testinin doğruluk oranı,

“Beta Hcg Sonuç Değerlendirme” için 1.441 yorum

  1. merih diyor ki:

    Tup bebekte transferden sonra 8. Gun hcg degeri 5.3 bi anlam ifade ediyormu. Tesekkurler

    • Beyza diyor ki:

      Ümidinizi yitirmeyin transferin 11 .ci günü 7 embriyoyla test sonucu 0.7 iken 22 .ci gün değerde büyük yükseliş olduğunu gördüğümüz hastalar var .Mutlu haberlerinizi almayı diliyorum

  2. Nazlı diyor ki:

    Merhaba beyza hanım reglim 3 gün gecikti. Bebek düşündüğüm için bugün kan testi yaptırdım sonuç 2,86 bu değer için yorumunuz nedir ? Teşekkürler.

    • Beyza diyor ki:

      değer gebelik lehine değil.Mensiniz başlamazsa 5 gün sonra testi tekrarlayın ve sonuca göre jinekoloğa görünün sevgiler

  3. sinem diyor ki:

    Hocam merhabalar adetimden 3 gün geçti bugün kan testi yaptırdım hcg hormonu 2,37 çıktı sizce normalmi hamilelik olabilir mi

  4. ayse 3825 diyor ki:

    Merhabalar benim bugün beta hcg yaptırdım 1.3 çıktı doktor şüpheli dedi 5gun sonra tekrar gel tekrar yapalım dedi . Böyle olupta hamile kalan varmı lutfennnn cevap yazın

  5. zehra diyor ki:

    beyza hocam hakkınızı helal edin nolur son sorum yaşım 19 bu arada tekrar doktora gitme nedenim tekrar tahlil yapmak mı, yada hamile olup olmadığım kesinleştirmekmi. yada gebel değilsem gitme amacım adet söktürme için mi.?

    • Beyza diyor ki:

      Her adet gecikmesi gebelik lehine değildir.Rahim kaynaklı bir sorun hormonal bozukluklar,stres,vs.. gibi durumlar gecikmeye neden olabilir.Doktora bu yüzden görünmenizi önerdim..

  6. zehra diyor ki:

    26 mart yazmışım özür dilerim. 26 şubat olacak.

  7. zehra diyor ki:

    son adetim 26 mart dün test yaptırdım. Beta-hCG (total hCG) 0.90 çıkmış. ayrıca 5 aylık bir bebeğim var zaten. acaba hamilemiyim. adetim 8-9 gün geçti.

    • zehra diyor ki:

      26 şubat olmalıydı özür dilerim. şubat yerine mart yazmısım

    • Beyza diyor ki:

      Değer gebelik lehine değil.Gecikmeniz için doktora görünün

      • zehra diyor ki:

        bu arada yaşım 19 ablacım. doktora görün dediniz. sebep ne acaba hamile mi tekrar tahlil için mi. yoksa adet söktürme için falan mı?

        • Beyza diyor ki:

          Her adet gecikmesi gebelik lehine değildir.Rahim kaynaklı bir sorun hormonal bozukluklar,stres,vs.. gibi durumlar gecikmeye neden olabilir.Doktora bu yüzden görünmenizi önerdim..

  8. esra beyza diyor ki:

    merhabalar şubat 6 da son adet tarihim ve 19 martta betahcg değerim 1762. fakat doktor bana çok az büyümüş dedi (5mm) daha sonrasında 13 gün sonra tekrardan betahcg ye baktırdım bukez de 3572 çıktı. sizce sorun varmı ve eğer varsa nasıl hallediliyor Şİmdiden teşekkürler

    • Beyza diyor ki:

      Sevgili esra tek başına değer le değerlendirme olmaz usg incelemesi şart Doktor takibinizi aksatmayın

  9. dönay diyor ki:

    merhabalar ben ben de 5 buçuk aylık evliyim ve adetim 5 gün geçikti bugün kan testi yaptırdım total HCg 365,4 çıktı bunun ne anlama geldiğini bilenler bana bilgi verebilir mi :) çok heyecanlandım acil de yapılan bi test olduğu için doktor un dediğini tam anlayamadım yorumlarınızı bekliyorum allah herkesi sağlıklı bebişler nasip eder inşallah

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba değer gebelik lehine doktor takibinde olun.Sağlıklı gebelik geçirmeniz dileğimle

  10. zeynep diyor ki:

    Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden sonra 14. gün beta hcg :116 çıktı,normal midir daha mı yüksek olmalı,bir fikir verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

  11. ayşenur diyor ki:

    beta hcg değerim 1233 . ne kadarlık hamileyim arkadaşlar sizce ?

  12. selma diyor ki:

    Merhaba,

    En son adet tarihim 15 Şubat’ tı. Mart ayında regl dönemi geciktigi için 18 Martta beta hcg ye bakıldı 29,67 cıktı ardından 21 martta yapıldı 53,44 cıktı ardından 22 martta yapıldı 76,2 cıktı sizce bu yukseliş normal mi değilsede sebebi ne olabilir? ayrıca doktor muayene etti rahim duvarı yeterince kalınlastıgını söyledi…

  13. kübra diyor ki:

    merhabalar beta-hcg değerim 106.0 çıktı.bu değere göre hamilelik var mı?varsa kaç haftalık?şimdiden teşekkürler.

  14. sevim diyor ki:

    merhaba ben 5 ay önce dogum yaptım ve hiç hastalanmadım bugün dr a gittim ve beta 25.8 çıktı dr tekrarlayalım dedi hamile miyim_?

  15. sevda diyor ki:

    10 mart tarihinde tüp bebek yöntemi ile transfer yapıldı. Transferden sonra 9. gün kan degerim 1.09 çıktı. 10. gün değerim ise 3.87 – Doktorum ilaçlarını kullanmaya devam edip 3 gün sonra testi tekrarlamamı istedi. Ama çok umutlu olma dedi.
    hamile olma ihtimalim söz konusu olabilir mi? Moralim cok bozuluyor…

    • Beyza diyor ki:

      Umudunu yitirme sonuç ne olursa olsun güçlü olmaya çalış.Değer düşük 3 gün sonra yapacağın test durumun hakkında net bilgiyi vericektir.Mutlu haberlerini almayı diliyorum

  16. sevda diyor ki:

    tüp bebek yöntemi ile transfer oldu. 9. gün kan degerim 1.09 çıktı. 10. gün değerim ise 3.87
    hamile olma ihtimalim söz konusu olabilir mi?

  17. deniz diyor ki:

    merhabalar bende polistik over hastasyım evliyim bebek istyoruz klomen kullandım sonra yumurta catlatma ignesi vurundum 15 gn sonra kntr gel dedi gittim kan testi yapti beta hcgm 0.83 cıktı bir hafta sonra gene gel dedi anlamadi sizce degerim yükselirmi

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba malesef pko gebe kalmada sıkıntı yaratıyor.Değer gebelik lehine değil..Moralinizi bozmayın size istediğiniz yanıtı vermeyi isterdim.Takibinizi aksatmayın

  18. ayşe diyor ki:

    Mart ayının 7sinde norlevo kullandım. 10 martta kanamam başladı hala devam etmekte sabah tansiyon düşüklüğü mide bulantım vardı. Beta hcg testi yaptırdım sonuç <2,00 çıktı. Hamile olma ihtimal var mı ?

  19. Gülcan diyor ki:

    merhaba,
    regl tarihime 10 gün kala kan tahlili yaptırdım sonuç 0,6 çıktı sizce gebelik olma ihtimali nedir adet günüme yakın tekrar test yaptırmama gerke varmıdır ?

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba gecikme olmadan yapılan testler değerlendirilmemeli.Gecikmeniz olursa test yapın .

  20. leyla diyor ki:

    Merhabalar son adet tarihim 19 şubat 13/03/2014 tarihinde regil oldum.kan testi yaptırdım.Beta HCG 11.22 çıktı .regil olduğumdan dolayı test doğru sonuç vermemiş olabilirmi? Bu sonuca göre hamileiyim

  21. sumeyra diyor ki:

    beta-hcg 0-5,3 degerlerım adet gunum 3 gun geçtı acaba hamılemıyım

    • Beyza diyor ki:

      Değer gebelik lehine değil..Adetiniz bir kaç gün içinde başlamazsa doktora görünün

  22. Gözde diyor ki:

    Merhaba benim ilk test sonucum 512 2 gün sonra 782 2 gün sonra 1007.41 çıktı. Doktorlar pek ümitli konuşmadı. Gebelik kesesi göründü ama sağlıksız olabilir dediler. Sizce ne olabilir ? Teşekkürler.

    • Beyza diyor ki:

      Merhaba gözde Değere bakıp gebeliğin seyri hakkında biz bilgi veremeyiz doktor takibi şart.Kontrollerinizi aksatmayın Sevgiler

  23. burcu damar diyor ki:

    26. gunumde kan tahlili yaptirdim 25.26 cikti adetime 1gun var gelmesine cokmu dusuk doktor dis gebeelik olabilir dedi

    • Beyza diyor ki:

      Dış gebelik olup olmadığı belli aralıklarla yapılan hcg + doktor kontrolüyle belirlenebilir.Tek değer üzerinden gebeliğin seyri hakında bilgi vermek yalnıştır

  24. burcu damar diyor ki:

    26gun kan tahlili yapttirdim.adetime 2gun kala 25.26 cikti sonuc dusukmu dis gebelik olabilirmi

  25. hatice soner diyor ki:

    ıyı aksamlar ben pazartesı günü beta hcg testı yapdırdım doktorum hamile oldugumu soledı hcg sonucu 10774,56 sonuc ögrenebilirmiyimm

    • Beyza diyor ki:

      Öğrenmişsiniz işte gebesiniz Gebeliğinizin seyri hakkında bilgi almak için doktor takibinde olun..

  26. yasemin balım diyor ki:

    iyigünler beta hcg 17.05 çıktı . kaç haftalık hamileyim ögrenebilirmiyim lütfennn

  27. esalettt diyor ki:

    merhaba beyza hanım ben ekım ayında dogum yaptım 4 aylık bı bebegım var aralık 19 da adet görmeye basladım ama bu ay gunumun gectıgını fark ettım dun kan testı baktırdım emzırdıgım ıcın adetlerımın duzensız olacagını dusunuyordumkı degerımın 6.00 oldugunu ögerndım ne yapacagım mı bılemedım bebegımı emzırmeye devam etmelımıyım yoksa sutten kesmelımıyım yada kesın hamılemıyımıdr sımdıden cok teskkur ederım

  28. deniiz diyor ki:

    Meraba adetime 10 gün var beta hcg 1,8 sizce hamile kalma ihtimalim varmı

  29. biyyan diyor ki:

    adetime 6 gün kala beta hcg testi yaptırdım değerim 0,13 çıktı. 3 gün sonra tekrar yaptırdım değerim 2,69 çıktı doktorum yine negatif dedi. Artış olduğuna göre hamile olma şansım yüksek değil mi?

  30. nurdan diyor ki:

    merhaba beta hcg değerim ilk ölçtürdüğümde 850 çıktı dr gebesin dedi 4 gün sonra ölçtürdüğümde 4923 çıktı bu normalmidir çok mu yükselmiş

  31. incicik diyor ki:

    günaydın iyi haftalar benim durumumda biraz karışık yorumlarınızı okuyarak sitenize katıldım.
    size sorum ; regli günüm 1 aralıktı ve gecikti idrar testinden yapıp ikinci çizgiyi hafıf pembelikte gördüm 7 aralık günü dr giderek kan testınde degerlerım 1,57 cıktı ve doktor hamılelık olma durumunun yüksek olduğunu soyledı birkaç gun sonra kan testını yenıleyıp degerın yukselıp yukselmedıgıne bakalım dedı. fakat ertesı gun reglı oldum aslında kanama herzamankınden cok daha sıvı ve rengı herzamankınden acıktı yorumlarda okuduğumda üstüne görme dıye bır durum soz konusu olabılırmıs bu durumda yapmam gereken bana tavsıye verebılcegınız bır durum varsa cok sevınırım şimdiden teşekkür ederim

  32. emine diyor ki:

    iki gün önce betam 5 çıktı adetime 4 gün var gebelik düşünmelimiyim

  33. azize diyor ki:

    sizce degerler normalmi acaba teşekkürler

    • Beyza diyor ki:

      Canım tek değere bakıp gebeliğin seyri hakkında bilgi vermek yalnış olur.Bunu her cevabımda belirtiyorum.Doktor takibinde olun

  34. azize diyor ki:

    merabalar son adet tarihim 21 eylül hamileyim beta-hcg 2247.70 mluml 0-1500 4gün önce yapıldı sizce kaç haftalık hamileyim burdan yazarsanız sevinirim teşekkürler

Siz de görüş, düşünce ve sorularınızı bize iletebilirsiniz.

Önceki yazıyı okuyun:
hamilelikte iliski
Hamilelikte ilişki hakkında bilmeniz gerekenler

Hamilelik sürecinde ilişki nasıl olmalıdır jel yada kayganlaştırıcı kullanılır mı ? Herşeyden önce gebilik sürecine girmiş bir kadının bu süreçte...

Kapat